Çatı İzolasyonu

Çatı İzolasyonu

Çatı izolasyonları genellikle binalarda meydana gelen ve kullanılan toplu ısı kaybını önleyen yapılardır. Çatılarda meydana gelen ısı kayıpları özellikle yaz aylarında binaları serin tutmaktadır. Bu yüzden özellikle tercih edilen çatı izolasyonu nedeni binaların yaz ya da kış ayları olmak üzere sıcaklık ayarlamasını korumaya yarayan çalışmalardır. Çatı izolasyonları çatının şekline türüne göre farklı biçimlerde yapılabilmektedir. Özellikle eğimli çatılarda meydana gelen çatı izolasyonu dikey olarak yalıtımlara daha çok önem verilip tercih edilmektedir. Düz çatı, eğik çatı ve dikey çatı izolasyonları mevcut olmaktadır.

Çatı İzalasyonu Nasıl Yapılmaktadır?

Bu izolasyonlar da kullanılan ve tercih edilen malzemeler ısı kaybını önleyen birçok testten geçerek dirençli olan ürün ve malzemelerden oluşmaktadır. Bu malzemeler çatı izolasyonu konusunda oldukça kaliteli seçilmiş ve uzun ömürlü olan malzemeler olmaktadır. Cam yünü, taş yünü, sprey poliüretan, köpük çatı yalıtımı, polistiren ve buna benzer malzemeler çatı izolasyonu kaplamalarında yer almaktadır.

Cam yünü, elyaf farklı şekillerde de dönüşe bildiği için inorganik malzemeler altında çatı izolasyonu konusunda oldukça kaliteli bir malzeme seçimidir. Bu malzeme çürümelere ve paslanmaya karşı oldukça dayanıklı aynı zamanda gürültüyü azalta bilen malzemedir. Diğer bir ürün ise taş yünü olarak geçen volkanik bazalt taşı cinsinin elyaflaştırılması olarak kullanılan malzemedir.

Çatı İzolasyonunda Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Çatı izolasyonları bütçeleri sarsmayacak bir şekilde oldukça kaliteli ve görünüşü güzel bir şekilde yapılmaktadır. İzolasyon yapılmadan önce, çatının zemini kontrol edilerek uygun olup olmadığına karar verilmektedir. Zemin kontrol ettikten sonra hangi çatı izolasyonu kullanılacağına karar verilmektedir. Çatı izolasyonu seçimi ve kullanılacak malzemeler belirlendikten sonra gerekli ölçüler alınarak işleme başlanmaktadır.

İşleme geçmeden önce çatı ilk olarak temizlenmektedir. Temizlenen çatının uygun ölçülerdeki kullanacak olan malzemeler izolasyon için hazırlanmaktadır. Hiçbir şekilde hava boşluğu kalmadan oldukça kuvvetli ve düzgün bir şekilde yapıştırılarak döşenmektedir. Bu izolasyon oldukça kısa sürelerde gerçekleştirilmektedir.

Çatı İzolasyonunda Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Çatı izolasyonu konusunda birçok örnek ve yalıtım mevcuttur. Tek katlı sürme yalıtımlar, çift katlı sürme yalıtım, sandviç paneller levhalar, kiremit altı yalıtım, membranlar, boyalı alüminyum levhalar, çatı altı kaplamalar ve buna benzer birçok yapı ve yalıtım söz konusudur. Yalıtımın belirlenecek olan yöntemleri çatının cinsi, seçilen malzemenin zeminin elverişliliği ve birçok bu konuya bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Çatı için doğru malzeme ve yöntem tercihi çatıların deforme olmasına ısı kaybetmesine aşınmasına ve bunun gibi birçok olumsuzluğa neden olmadan yapılmaktadır. Yüzeyin yapısı çatı izolasyonu konusunda çok büyük bir önem taşımaktadır. Bu yüzden yüzeyin üzerine kaplanacak malzeme de çatı izolasyonu tercihinde değişkenlik gösterebilmektedir.

Çatı İzolasyonu Fiyatları Nasıl Olmaktadır?

Herkesin sıklıkla kullandığı okullarda, evlerde, binalarda, iş yerlerinde tercih edilen çatı izolasyonları oldukça uygun yöntemler ile yapılabilmektedir. Burada kullanılacak yöntemler kişilerin bütçesine hitabeden, hızlı bir şekilde gerçekleştirilerek sonuç veren ve oldukça kaliteli malzemelerden oluşmaktadır.

Çatı izolasyonunda tercih edilen malzemenin cinsi ve kullanılacağı alan çatı izolasyonu fiyatlarında artış ya da azalmalar meydana getirebilmektedir. Güzel görüntü sağlayan, çevreyi kirletmeyen kullanıcıları memnun eden ve aynı zamanda kaliteli olup uzun seneler boyunca dayanabilen çatı izolasyonları kullanıcılardan tam not almaktadır.

Çatı İzolasyonunu Etkileyen Diğer Fiyat Faktörleri Nelerdir?

Çatı izolasyonları fiyatlarına etki eden diğer hususlardan biride yapılacak alanın büyüklüğü olmaktadır. Alan ne kadar büyük olursa fiyatta o kadar artış göstermektedir. Oldukça kullanışlı ve uzun ömürlü olan bu izolasyon yaygınlaşarak kullanılmaya devam etmektedir. Bu malzeme ısı yalıtım aracı olarak tercih edilip kullanılmaktadır. Yangına karşı dayanıklılığı ile dikkat çeken bu tür kullanılan malzemeler oldukça dirençlidir.

Hisar Çatı
WhatsApp
Çevirimiçi